Ostala izdanja: Magazin Index - online izdanje časopisa "Index"; Prostor - časopis za arhitekturu, građevinarstvo, dizajn, enterijer, ideje...; Biznis Montenegro - ekonomski časopis; Katalog građevinarstva; Katalog namještaja...
Novi broj - Caffe Montenegro
Novi broj
 
Dešavanja - 04.12.2009.

CT | L'angolo | Žil Vern Band | 21:00
PG | OG? | Dj Zika - Rock weekend | 21:00
NK | Cats | Bijeli andeo | 21:00
PG | Vilenjaci | Absolut VODKA vikend | 21:00
PG | Forum | DJ Tarik Ramich | 21:30

 
Besplatni oglasi...
Ovdje možete besplatno ostaviti vaš mali oglas ili pogledati raspoloživu ponudu po oblasti:

Posao  |  Smještaj  |  Razno
Montenegrin   |   English Naslovna (Vijesti)

Login


Lost Password?
No account yet? Register

Anketa

Gdje idete na zimovanje u 2009. godini?
 
 
Prema procjenama Vlade Crne Gore prihodi od turizma u narednoj godini:
Tuesday, 08 December 2009

OKO 620 MILIONA EURA

Prihodi od turizma u narednoj godini iznosiće 620 miliona eura, oko jedan odsto više, u odnosu na planirane, ovogodišnje, očekuju u Vladi Crne Gore. U Ekonomskoj politici Vlade za narednu godinu navedeno je da će broj turista koji će posjetiti Crnu Goru biti na ovogodišnjem nivou. Prema procjenama Ministarstva turizma, ove godine se očekuje posjeta od 1,1 milion turista i prihodi od 613 miliona eura.

 
Iz Ministrstva turizma I zaštite životne sredine:
Friday, 27 November 2009

NADAJU SE ZIMSKOJ SEZONI POPUT LANJSKE

Podgorica (MINA-BUSINESS) – Rezultati ove zimske sezone biće na nivou prošlogodišnje, a s obzirom na to da ekonomska kriza još traje, poslovnu politiku treba prilagoditi aktuelnoj situaciji, poručili su iz Ministarstva turizma.
Iz Ministarstva su podsjetili da su prošle zimske sezone imali oko 15 miliona eura prihoda i posjetu od 56 hiljada gostiju.

 
Crna Gora se još jednom prezentovala turističku ponudu tržištu u Njemačkoj
Monday, 23 November 2009

NJEMAČKI TURISTI VOLEKOMBINACIJU  PLANINE I MORA

U Kelnu je 19. novembra,  održana poslednja prezenatacija MICE (Meetings, Incentives, Conferences/Congresses and Events – sastanci, insentivi, konfrencije/kongresi i dogadjaji) ponude Crne Gore u okviru ovogodišnjeg Roadshow-a koji je održan u Njemačkoj u periodu od 17. do 19.novembra. Tokom tri dana turistička ponuda Crne Gore je predstavljena u Minhenu, Frankfurtu i Kelnu.

 
Predlozi do 30. novembra
Friday, 20 November 2009

 NTO I OVE GODINE BIRA NAJBOLJE U TURIZMU

Podgorica(MINA-BUSINESS) – Nacionalna turisticka organizacija (NTO) dodijelice i ove godine nagrade Vajld bjuti avord (Wild Beauty Award) najboljima u crnogorskom turizmu.
Nagrade za doprinos kvalitetu, afirmaciji i promociji crnogorske turisticke ponude, koje je 2005. godine ustanovio Savjet za turizam pod pokroviteljstvom crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovica. NTO je pozvala sve da se do 30. novembra aktivno ukljuce u nominovanje i svojim predlozima doprinesu izboru najboljih u turizmu ove godine.

 
Budva
Wednesday, 18 November 2009

NOVOGODIŠNJI PROGRAM

Na budvanskoj rivijeri sve je spremno za početak zimske sezone.
Opština Budva i njena turistička organizacija osmislili su i objelodanili novogodišnji program.
U noći dočeka, na platou ispred zidina Starog grada Budvane i goste će zagrijavati Novopazarka Emina Jahović, dok će uz muziku otkucaje stare godine i prve časove nove godine odbrojavati nekadašnji sarajevski bend "Plavi orkestar“.

 
Ministarstvo turizma aktiviralo akciju „Registrujte smještaj“
Monday, 16 November 2009

POJEDNOSTAVLJENA PROCEDURA

Ministarstvo turizma u saradnji sa Poreskom upravom, šest primorskih opština i opštinama Kolašin i Žabljak realizuje kampanju „Registrujte smještaj“. Kampanja ima za cilj upoznavanje izdavaoca smještaja sa pojednostavljenom procedurom registracije smještaja od strane vlasnika. Fizičko lice, koje pruža usluge smještaja, uz svega dva dokumenta - posjedovni list i upotrebna dozvola, ili atest za struju  od nadležnog opštinskog organa   predaje zahtjev za izdavanje Odobrenja za rad. 

 
Hotel « Maestral » u Pržnu :
Friday, 13 November 2009

ZA DOGRADNJU SEDAM MILIONA EURA

U novembru ove godine počinje rekonstrukcija i dogradnja hotela „Maestral” u Pržnu. Izvršni direktor kompanije „Hit Montenegro”, u čijem sastavu posluje „Maestral”, Vasja Mihelj je rekao da će u taj projekat biti uloženo više od sedam miliona eura.
-Planirano je da grubi građevinski radovi budu završeni do polovine marta iduće godine, a ostali poslovi do početka glavne turističke sezone. Pored planirane gradnje, hotel će raditi cjelogodišnje, rekao je Vasja Mihelj.

 
Nenezić: Turizam se mora izbalansirano razvijati
Wednesday, 11 November 2009

CRNOGORSKA DELEGACIJA NA MEĐUNARODNOJ TURISTIČKOJ BERZI U LONDONU

London - (Mina biznis) – Turizam se mora izbalansirano razvijati, ali je neophodno da bude ostvarena jača sprega između javnog i privatnog sektora, ocijenjeno je na međunarodnoj turističkoj berzi Vorld Travel Market u Londonu.
U okviru NjTM-a održana je Ministarska konferencija pod nazivom Putokaz za oporavak-održivi turizam u vremenu izazova, na kojoj je učestvovao crnogorski ministar turizma Predrag Nenezić.

 
Hotel "Splendid"
Monday, 09 November 2009

NOMINOVAN ZA WORLD TRAVEL AWARDS

Hotel "Splendid" jedini je iz regiona koji je nominovan za jednu od najprestižnijih nagrada u turizmu World Travel Awards, koja se svake godine dodjeljuje na londonskoj turističkoj berzi WTC.
World Travel Avvards obuhvata više od 30 kategorija i "Splendid" je u oštroj konkurenciji nominovan u kategoriji Evropski lider u konferencijskom i resort turizmu.Hotel "Splendid" jedini je iz regiona koji je nominovan za jednu od najprestižnijih nagrada u turizmu World Travel Awards, koja se svake godine dodjeljuje na londonskoj turističkoj berzi WTC.

 
Svaki četvrti u turizmu
Monday, 19 October 2009

PROCJENE PREDSJEDNIKA SVJETSKOG SAVJETA ZA TURIZAM I PUTOVANjA ŽANA KLODA BAUMGARTENA

Prihodi od turističke privrede u crnogorskom bruto domaćem proizvodu porašće u narednih deset godina pet odsto, a u istom periodu gotovo svaki četvrti zaposleni radiće u turizmu, procjena je predsjednika Svjetskog savjeta za turizam i putovanja, Žana Kloda Baumgartena.

Na predavanju održanom na kotorskom Fakultetu za turizam i hotelijerstvo predstavio je Studiju NjTTC o razvoju crnogorskog turizma.

 
Darku i Jovani besplatan plac za kuću
Tuesday, 06 October 2009

VLASNICI ETNO-SELA MONTENEGRO GORNjA BREZNA IZBOROM NAJLjEPšEG PARA OKONčALI MANIFESTACIJU “DANI ZALjUBLjENIH”

Darko Backović i Jovana Đurović iz Nikšića proglašeni su za najljepši zaljubljeni par, a kao glavni poklon dobili su plac za gradnju kuće u okruženju etno-sela Montenegro Gornja Brezna u plužinskoj opštini, čiji su vlasnici Milonja i Radonja Blagojević, osmislili tu jedinstvenu manifestaciju.

Dani zaljubljenih organizovani su prvi put ove godine, a na tridesetodnevni konkurs za izbor najljepšeg para, prijavilo se 80 parova, među kojima je bilo i 20-ak vjenčanih. U tako jakoj konkurenciji, žiri (Sanja Golubović, glavni urednik časopisa za ugostiteljstvo i turizam Caffe Montenegro, Biljana Brašnjo novunar dnevnih novena “Dan” i Neđeljko Jovović director TO Plužine) je imao izuzetno težak posao, ali su presudili Jovanin i Darkov šarm i ljepota. Osim placa, nagrađeni su i vikendom u vili “Mango” u Rafailovićima, poklonom zlatare “Vera” vrijednim 100 eura, večerom u restoranu “Vukov most”, fotografijama, cvijećem i drugim poklonima.

 
Za uspjeh ne postoji ključ niti formula
Friday, 02 October 2009

KANADSKI BIZNISMEN PITER MANK ODRŽAO PREDAVANjE STUDENTIMA UNIVERZITETA U DONjOJ GORICI

Za uspjeh ne postoji ključ niti formula, potrebna je ambicija, integritet, usredsređenost, povjerenje i naravno sreća, kazao je danas kanadski biznismen Piter Mank na predavanju studentima Univerziteta u Donjoj Gorici. Ne manje bitno je, istakao je on, da država obezbijedi uslove koji će omogućiti postizanje poslovnog uspjeha.

Mank, jedan od vodećih svjetskih biznismena, prije nekoliko godina kupio je Remontni zavod Arsenal u Tivtu. Tom prilikom najavio je značajne investicije u Boki Kotorskoj, gradnju hotela, luksuzne marine i pratećih objekata na usluzi bogatoj klijenteli iz Evrope i svijeta.

Govoreći studentima o svom putu ka ostvarenju sna, on je podsjetio na svoje početke, kada je njegova familija, zbog neslaganja sa komunističkim režimom, iz Mađarske izbjegla u Kanadu.

 
Od danas isključivo novi brojevi
Thursday, 01 October 2009

CRNOGORSKI TELEKOM UKIDA PARALELNO BIRANjE STARIH I NOVIH POZIVNIH BROJEVA KOJE JE VAŽILO PRETHODNIH GODINU I PO

U Crnoj Gori od danas počinje isključiva primjena novih pozivnih brojeva za gradove, kao i onih za specijalne službe - policiju, hitnu pomoć, vatrogasce i taksi.

Iz Crnogorskog Telekoma saopšteno je da se, u skladu sa novim planom numeracija Agencije za telekomunikacije i poštansku djelatnost, sjutra ukida paralelno biranje starih i novih brojeva koje je važilo prethodnih godinu i po.

“To znači da će građani, koji nakon 1. oktobra budu birali stare kodove, dobijati preko govornog automata informaciju o novom broju, nakon čega će veza biti prekinuta”, objašnjeno je iz Telekoma. U Crnoj Gori sjutra počinje i isključiva primjena novih negeografskih kodova – 094 i 095, umjesto 044 i 045.

 
Nema ograda na plažama
Wednesday, 30 September 2009

AKCIJA U HERCEG NOVOM

U Herceg Novom intenzivirana je akcija “Morskog dobra” i opštinske inspekcije na uklanjanju ograda koje su građanima i turistima sprečavali slobodan pristup javnim površinama.

Na desetak plaža skinute su ograde, kojim su zakupci obilježavali njihovu teritoriju i, protivno zakonu, onemogućavali kupačima da bez problema imaju pristup plažama. Neke plaže imale su i po četiri ograde.

Iz “Morskog dobra” navode da su tu akciju vodili stalno, imena prekršioca su objavljivali na sajtu, inspekcije su pisale i prekršajne i krivične prijave. Sada su pošli u odlučniju akciju jer je većina turista već otišla, a manje je i kupača na plažama, pa je i rušenje ograda moguće bez njihovog uznemiravanja.

 
Završena sedma septembarska „Lojdova“ Motorijada
Tuesday, 29 September 2009

U SUTOMORU:

U Sutomoru je okončana tradicionalna, sedma septembarska „Lojdova“ Motorijada, koju je u proteklih petnaest dana posjetilo više od hiljadu bajkera-motociklista iz svih bivših jugoslovenskih republika, te ostalih zemalja Evrope.

Najviše bajkera je bilo iz Srbije - više od 400, crnogorskih bajkera je bilo preko dvije stotine, po stotinak vozača stiglo je iz Hrvatske, Bosne i Hercegnovine i Slovenije, četrdesetak motociklista iz Makedonije, a više od stotinu bajkera je bilo iz Francuske, Njemačke, Austrije, Engleske, Rusije, Italije, Bugarske, Rumunije, Litvanije i Mađarske.

Najveću pažnju stanovnika Bara i Sutomora privukli su defilei posjetilaca sutomorskog moto-kampa, a motociklisti su održali i svoja tradicionalna takmičenja u vuči konopaca, obaranju ruku, ispijanju krigli piva na eks, te brzopoteznom jedenju kranjske kobasice.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>