Najnovije:

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

« Ostali tekstovi

ODRžANA SKUPšTINA LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE

Postavljeno: 21. 10. 2008.

Skupština Lovačkog saveza Crne Gore koja je održana u Podgorici 20.10.2008. godine, koju čine prestavnici članica – Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači (korisnika lovišta) dala je punu podršku radu organa i tijela svoje nacionalne asocijacije.

Naime, na sjednici Skupštine razmatran je i jednoglasno usvojen Izvještaj o radu u periodu između dvije Skupštine, kao i planirane aktivnosti za naredni period.

Postupajući po odredbama Zakona o divljači i lovstvu, (Sl. list CG 52/08), Skupština Lovačkog saveza Crne Gore, na ovoj sjednici jednoglasno je donijela Odluku o osnivanju Lovačkog saveza Crne Gore i jednoglasno usvojila Statut Lovačkog saveza Crne Gore.

Jednoglasno je usvojen, finansijski izvještaj za 2007. godinu i Kodeks lovaca Crne Gore, a raspravljalo se i o drugim temama kao što su aktivnosti na uzgoju i zaštiti divljači, suzbijanju krivolova, širenju i mjerama za suzbijanje bjesnila, izgradnji lovnih objekata i uređivanju lovišta i drugim tekućim pitanjima