Najnovije:

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

« Ostali tekstovi

USVOJEN ZAKON O DIVLJAčI I LOVSTVU

Postavljeno: 27. 08. 2008.

Zakon o divljači i lovstvu donijela je Skupština Crne Gore, u Podgorici, na sedmoj sjednici prvog redovnog zasjedanja u 2008. godini, dana 31.jula 2008. godine. Na osnovu člana 95. tačke 3 Ustava Crne Gore, Ukaz o proglašenju Zakona o divljači i lovstvu donio je Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, u Podgorici dana 11. avgusta 2008. godine. Zakon o divljači i lovstvu objavljen je u Službenom listu Crne Gore Broj 52. od 27. avgusta 2008. godine. Tom prilikom Lovački savez Crne Gore, oglasio se Saopštenjem kojeg prenosimo u cjelini:

Pozdravljamo vijest da je Skupština Crne Gore je na svom zasjedanju od 31 jula 2008. godine donijela novi zakon o divljači i lovstvu u čijoj izradi je u dobroj mjeri participirao i Lovački Savez Crne Gore sa svojim članicama- lovačkim organizacijama.

Radi se o izvanrednom zakonskom tekstu koji je dobio veoma visoke ocjene, stručne i šire javnosti a posebno od poslenika lovne struke ne samo u zemlji već i u okruženju.
Konačno predstoji implementacija zakona čijom će primjenom, uvjereni smo, se unaprijediti odnosi uzgoja, zaštite, lova, kao i korišćenja divljači i približiti se načinu njihovog uređivanja u lovnim zakonodavstvima savremenih država EU.

Lovački savez kao nacionalna lovačka asocijacija u svemu tome ima svoju prepoznatljivu ulogu i odgovornost koju će nasojatojati da upotpunosti opravda.

Na kraju posebnu zahvalnost dugujemo svim lovačkim organizacijama našim članicama koji su nas za sve ovo vrijeme bezrezervno podržavali, potom autorima ovog briljantnog teksta zakona i uvaženim poslanicima Skupštine Crne Gore koji su usvajanjem zakona prepoznali dalekosežnost ovog dokumenta.