Najnovije:

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

« Ostali tekstovi

IZDATA NOVA STRUčNA PUBLIKACIJA - CRNOGORSKO LOVNO ZAKONODAVSTVO - 100 GODINA ZAKONA O LOVSTVU

Postavljeno: 01. 12. 2010.

U uvodnom dijelu publikacije predsjednik Nikola Marković ističe:

Crnogorsko lovno zakonodavstvo – 100 godina Zakona o lovstvu predstavlja još jedan izdavački napor koji, tokom ove decenije, čini Lovački savez Crne Gore u namjeri da podstakne i pomogne multidisciplinarno razmatranje i proučavanje pitanja vezanih za ovu oblast.

Publikacija, koja je upravo pred čitaocem, izlazi na svjetlost dana povodom obilježavanja značajnog jubileja u crnogorskom lovstvu - 100 godina od donošenja prvog Zakona o lovu. Treba naglasiti da prvi Zakon o lovu Crnogorska narodna skupština donosi baš u godini kada je država Crna Gora, uz proslavu jubileja svog suverena kralja Nikole I, obnovila status kraljevine.

Namjera izdavača je da objavljivanjem svih donesenih zakona, u periodu od 1910. do 2010. godine, što cjelovitije predstavi čitalačkom auditorijumu razvoj lovnog zakonodavstva u Crnoj Gori, kao bazičnog polazišta za analizu i formiranje temeljnih postavki i zaključka, prije svega o pravnom ambijentu kao posebno važnom društvenom okviru u kome se odvijala lovačka djelatnost u proteklom vijeku.

Više o publikaciji na stranici: Literatura