Najnovije:

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

« Ostali tekstovi

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI

Postavljeno: 30. 04. 2010.

Trideseti april 2010 godine biće upisan u anale lovstva Crne Gore i Srbije jer tog je dana, u Kragujevcu, potpisivanjem Sporazuma o saradnji, krunisana decenijska, uspješna i dobrosusjedska saradnja dva Lovačka saveza.

Polazeći od zajedničkih uvjerenja da savremeno lovstvo podrazumjeva znanje, poštovanje lovačke tradicije kao dijela kulturne baštine jednog naroda, permanentno obrazovanje i edukaciju, i koje se temelji na načelu održivosti i uvažavanja živih bića i uvažavanja prirodnih resursa, Sporazum o saradnji potpisali su predsjednici dva nacionalna saveza lovaca, Srbije Zoran Popović i Crne Gore Nikola Marković.

Tom prilikom predsjednik Lovačkog saveza Srbije Zoran Popović uručio je zlatnu plaketu Lovačkom savezu Crne Gore u znak priznanja za zasluge na unapređenju lovstva.

Takođe je najvećim priznanjem, zlatnim ordenom Lovačkog saveza Srbije odlikovan predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković za veliki doprinos u dobrosusjedskim odnosima i radu dva Saveza.

Predsjednik Marković se u ime lovaca Crne Gore i svoje lično ime zahvalio na ukazanim priznanjima, naglasivši da Lovački savez Crne Gore sa Lovačkim savezom Srbije ima kontinuiranu saradnju, koja traje od samog osnivanja Saveza i koja je na obostrano zadovoljstvo posebno dobra u posljednje vrijeme. Potpisivanje sporazuma ima zajednički cilj dva Saveza, konstatovao je predsjednik Marković na kraju ove cereremonije gdje su bili prisutni istaknuti lovni stručnjaci iz Ministarstva poljoprivrede, Lovačkog saveza i Lovačkih društava, odnosi se na usaglašeno očuvanje i zaštitu divljači i prirode, kao i na produbljivanje zajedničkih aktivnosti u oblasti proizvodnje divljači, planskog i racionalnog korišćenja, lovno–sportskih aktivnosti i tradicionalno dobrih prijateljskih odnosa između lovaca Crne Gore i Srbije.