Najnovije:

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

« Ostali tekstovi

MEđUNARODNO TAKMIčENJE „SVETI HUBERT – LOVAC I PAS“

Postavljeno: 07. 10. 2011.

Crnogorska reprezentacija na međunarodnom takmičenju: Sveti Hubert - Lovac i pasMeđunarodno takmičenje, koje se redovno održava svake godine, u radu pasa ptičara, „Sveti Hubert – lovac i pas“ ove godine održano je 1. oktobra na terenima lovačkog udruženja „Jelen-Natalinci“ u Natalincima, u Srbiji.

Na takmičenju  u Natalincima učestvovale su reprezentacije Bugarske, Crne Gore, Slovačke, dvije reprezentacije Hrvatske, i  domaćin reprezentacija Srbije.

Ceremonija otvaranja Balkanskog prvenstva „Sveti Hubert – lovac i pas“, održana je promocijom nacionalnih timova dan prije takmičenja. U sklopu ceremonije otvaranja toga dana održano je i predavanje sa temom „Lovac i pas“. Tema se se odnosila na takmičenja sa psima ptičarima. Predavač je bio renomirani takmičar i sudija Hari Herak, viseštruki evropski i svjetski prvak.

Takmičenje je održano po svijetskim pravilima u tri kategorije.

Pobjednik ove manifestacije je reprezentacija Hrvatske, a balkanski šampion je Davor Glišić iz Zagreba.

Našu reprezentaciju sačinjavala je ekipa Lovačkog saveza Crne Gore: Simo Marković, Duško Đukić, Ilija Racanović i Čedomir Vidaković predvođeni selektorom Perom Čelebićem.

Naši takmicari su se pokazali kao iskusni lovci od kojih je Simo Markovic sa svojim psom Nerom, engleskim seterom, ostvario najbolji rezultat i plasirao se na  četvrto  mjesto na evropskom takmičenju.

Lovački savez Srbije, u saradnji sa Kinološkim savezom Srbije, bio je domaćin ovog prvenstva.

Lovački savez Crne Gore se kandidovao za predstojeće takmičenje koje će se održati sledeće godine.