Najnovije:

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

« Ostali tekstovi

POčINJU TAKMIčENJA U LOVNOM STRELJAšTVU - KUP I LIGA LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE ZA 2012–U GODINU

Postavljeno: 09. 04. 2012.

Takmičenja u lovnom streljaštvu, Kup i Liga Lovačkog saveza Crne Gore, kao i prethodnih godina i ove godine počeće u mjesecu aprilu.

Naime, 14 aprila na olimpijskom strelištu „Košljun“ u Budvi  održaće se prvo kolo Lige Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju glinenih golubova disciplina trap, 2X15 golubova, standardnim lovačkim puškama koje nijesu namijenjene za profesinalna takmičenja, a 22 aprila prvo kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore u  gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori je tradiciona i značajna sportska disciplina

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem.

Takmičenja u lovnom streljaštvu u Crnoj Gori  organizuju se van perioda lovne sezone i prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je  očuvanje i unapređenje prirode i divljači, razvijaju, kroz svoja takmičenja, lovno streljaštvo kao značajnu sportsku disciplinu u našoj državi.

Kao i prethodnih godina na takmičenjima u Ligi i Kupu učešće mogu uzeti svi članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore, koji na takmičenjima svoju pripadnost Lovačkom udruženju moraju potvrditi posjedovanjem lovne karte izdate za lovnu 2012/13 godinu.

Lovački savez Crne Gore i ove godine sva takmičenja će organizovati u saradnji sa svojim članicama. Kao i prethodnih godina sva takmičenja će biti besplatna za učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjeliće prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.