Najnovije:

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

« Ostali tekstovi

NAJAVA TAKMIčENJA

Postavljeno: 09. 05. 2012.

Obavještavamo takmičare, članove lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači - članica Lovačkog saveza Crne Gore, da će se sledeća takmičenja u lovnom streljaštvu održati u Budvi 19-og i Šavniku 26-og maja.

Naime  drugo kolo LIGE Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju glinenih golubova disciplina trap 2X15 golubova, standardnim lovačkim puškama koje nijesu namijenjene za profesinalna takmičenja održaće se u subotu, 19-og maja na strelištu „Košljun“ u Budvi sa početkom u 9 sati. Takmičenje će se održati u kategorijama: juniori, seniori – kategorija A, seniori – Kategorija B i veterani.

Treće kolo KUPA-a Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom održaće se u subotu, 19-og maja na strelištu „Komarnica“ u Šavniku sa početkom u 9 sati. Takmičenje će se održati u kategorijama: juniori, seniori i veterani.

Na takmičenjima u Ligi i Kupu učešće mogu uzeti svi članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore, koji na takmičenjima svoju pripadnost Lovačkom udruženju moraju potvrditi posjedovanjem lovne karte izdate za lovnu 2012/13 godinu.

Kao i prethodnih godina takmičenje će biti besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjeliće  prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Takmičenjem će rukovoditi predsjednik Komisije za lovno streljaštvo Lovačkog saveza Crne Gore Dušan Vratnica, a glavni sudija biće  Boško Vujošević.