Najnovije:

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

« Ostali tekstovi

OBAVJEŠTENJE LOVCIMA VETERINARSKA KOMORA I UPRAVA ORGANIZUJU POČETKOM MARTA – BESPLATNU VAKCINACIJU LOVAČKIH PASA

Postavljeno: 28. 02. 2013.

Kako pišu dnevne novine „Dan“ u izdanju od 28.02.2013. godine Veterinarska komora Crne Gore (VKCG) u saradnji sa Veterinarskom upravom, organizovaće 4. i 5. marta besplatnu vakcinaciju lovačkih pasa protiv bjesnila. Iz veterinarske uprave je saopšteno da su se akciji odazvale 24 veterinarske ambulante iz 16 crnogorskih gradova.

Vakcinacija lovačkih pasa biće organizovana u po tri veterinarske ambulante  u Bijelom Polju i Baru, po dvije u Cetinju, Danilovgradu, Pljevljima i Beranama, kao i po jednoj u Ulcinju, Mojkovcu, Nikšiću, Rožajama, Kotoru, Plavu, Žabljaku, Kolašinu, Herceg Novom i Tivtu.

U susret završetku projekta IPA „Podrška kontroli i suzbijanju bjesnila i klasične kuge svinja u Crnoj Gori“ i u cilju nastavka uspješne saradnje sa Lovačkim savezom Crne Gore, u komunikaciji sa direktorom Veterinarske uprave dao sam inicijativu za besplatnu vakcinaciju lovačkih pasa protiv bjesnila kazao je direktor VKCG Ratko Ralević.

On je dodao da zainteresovane veterinarske ambulante  mogu zadužiti vakcinu u Specijalističkoj veterinarskoj laboratoriji.