Najnovije:

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

« Ostali tekstovi

ODRžAVANJEM PRVOG KOLA KUPA LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE U DANILOVGRADU POČINJU TAKMIČENJA U LOVNOM STRELJAŠTVU 2013

Postavljeno: 07. 03. 2013.
Učesnici Memorijala Miloš Vuković 2012

LOVNO STRELJAŠTVO JE DIO EDUKACIJE I OBRAZOVANJA LOVACA

Lovački savez Crne Gore u saradnji sa svojim članicama Lovačkim društavima, organizacijama i Javnim preduzećima za uzgoj, zaštitu i lov divljači, organizovaće takmičenja u lovnom streljaštvu.

Naime lovci Crne Gore tekmičiće se u Kupu i Ligi Lovačkog saveza Crne Gore, zatim na memorijalima i međunarodnim takmičenjima koja se održavaju kod nas i u zemljama regiona.

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima višedecenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, njegovo održavanje i postizanje što bolje obučenosti u gađanju. Rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci sposobni u rukovanju lovačkim oružjem.

Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, po završetku lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz ova takmičenja lovno streljaštvo, kao sport, uz rekreaciju i međusobna druženja.

Takmičenja u lovnom streljaštvu, kao i prethodnih godina i ove godine počeće u mjesecu martu.

U Kupu Lovačkog saveza Crne Gore, koji počinje u subotu 23. marta, održavanjem prvog kola na strelištu u kasarni Vojske Crne Gore u Danilovgradu (sa početkom u 9 sati) lovci će se takmičiti u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

U Ligi Lovačkog saveza Crne Gore, koja će se održavati na olimpijskom strelištu „Košljun“ u Budvi lovci će se takmičiti u gađanju glinenih golubova disciplina trap, 2x15 golubova plus play off+, standardnim lovačkim puškama koje nijesu namijenjene za profesinalna takmičenja.

Kao i prethodnih godina Lovački savez organizovaće Memorijal Miloš Vuković u Žabljaku i Međunarodno takmičenje Velimlje 2013 u Velimlju. Na ovim takmičenjima lovci će gađati nepokretnu metu divljeg vepra u disciplini lovački karabin.

Na takmičenjima u Ligi i Kupu, i drugim takmičenjima učešće mogu uzeti svi članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore.

__________________________________________________

Važna napomena:

Lovci da bi mogli učestvovati na ovim takmičenjima, moraju obavezno imati od dokumenata: oružni list za oružje koje koriste na takmičenju i lovnu kartu izdatu za lovnu 2013/14 godinu.

Sva takmičenja održavaće se u skladu sa Pravilnikom i propozicijama o lovnom streljaštvu, kojeg je donio Lovački savez Crne Gore, i kojeg takmičari mogu naći na sajtu Saveza (www.lovackisavez.me).

Na svom veb sajtu kao i preko sredstava informisanja Lovački savez će uskoro objaviti cjelokupni kalendar takmičenja.

Lovački savez Crne Gore