Najnovije:

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

« Ostali tekstovi

NAJAVA ODRžAVANJA LOVNIH TAKMIčENJA U BIJELOM POLJU I VELIMLJU 2013

Postavljeno: 21. 08. 2013.

GRAND PRIX „BIJELO POLJE“ I „VELIMLJE 2013“

Lovački savez Crne Gore u saradnji sa svojim članica organizovaće sledećeg vikenda, u subotu i nedjelju, 31 avgusta i 1 septembra dva takmičenja u lovnom streljaštvu.

Naime, u subotu 31.08.2013. godine, u saradnji sa LO Bijelo Polje, sa početkom u 9 časova, u Bijelom Polju na strelištu Majstorovina, MZ Ravna Rijeka, održaće se GRAND PRIX „BIJELO POLJE“, a u nedjelju 1 septembra, u saradnji sa LD Ilija Milović iz Grahova i LU Bratogošt iz Velimlja, održaće se Međunarodno takmičenje „VELIMLJE 2013“ u Velimlju, takođe sa početkom u 9 časova.

Na takmičenju GRAND PRIX „BIJELO POLJE“u Bijelom Polju, lovci će se takmičiti u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom. Na takmičenju učešće mogu uzeti svi članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore.

Na Međunarodnom takmičenju „VELIMLJE 2013“ u Velimlju, lovci će se takmičiti u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Takmičari moraju posjedovati oružni list za oružje koje koriste na takmičenju i lovna dokumenta.

Takmičenja, kao i do sada, biće besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjeliće prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Takmičenja će se održati u skladu sa Pravilnikom i propozicijama o lovnom streljaštvu, kojeg je donio Lovački savez Crne Gore, a koji je upodobljen sa međunarodnim propisima i kojeg takmičari mogu naći na sajtu Saveza (www.lovackisavez.me).

VAŽNA NAPOMENA:

Lovci, da bi mogli učestvovati na ovim takmičenjima, moraju obavezno imati od dokumenata: oružni list za oružje koje koriste na takmičenju i lovnu kartu.

Sva takmičenja održavaće se u skladu sa Pravilnikom i propozicijama o lovnom streljaštvu, kojeg je donio Lovački savez Crne Gore, i kojeg takmičari mogu naći na sajtu Saveza (www.lovackisavez.me).