Najnovije:

crnogorski gonic

Novosti Lovačkog saveza Crne Gore:

« Ostali tekstovi

ODRžANA REDOVNA SJEDNICA SKUPšTINE LOVAčKOG SAVEZA CRNE GORE

Postavljeno: 31. 12. 2013.

Redovna sjednica Skupštine Lovačkog saveza Crne Gore održana je u Podgorici 23 decembra 2013. godine.

Na sjednici, kojom je predsjedavao Gojko Vlahović, razmatran je Izvještaj o radu između dvije sjednice Skupštine kojeg je podnio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković, finansijski Izvještaj za 2012 godinu, zatim stanje u lovstvu, planirane aktivnosti za naredni period i druga pitanja od značaja za rad Lovačkog saveza Crne Gore, njegovih članica i lovstva uopšte.

Delegati su upoznati sa novinama u lovnom zakonodavstvu, toku izrade planske i izvještajne dokumentacije koju, shodno Zakonu o divljači i lovstvu, državnim institucijama podnose korisnici lovišta i Lovački savez Crne Gore, lovnom obrazovanju, prezentaciji lovstva, Programima i Projektima u lovstvu, odnosima sa resornim Ministarstvom, međunarodnim aktivnostima, sa lovnim i kinoloških takmičenja i drugim aktivnostima u izvještajnom periodu.

Istaknut je veliki doprinos lovaca, kada je u pitanju realizacija projekat Podrška u kontroli i iskorjenjivanju bjesnila i klasične svinjske kuge u Crnoj Gori koji je od značaja za zdravlje ljudi a koji se pod okriljem Evropske Unije realizuje u našoj zemlji i zemljama regiona. Delegati su podržali predlog izmjena i dopuna Zakona o oružju, kojeg je Lovački savez Crne Gore, posebno zainteresovan da on bude što kvalitetnije pripremljen, podnio Ministarstvu unutrašnjih poslova. Posebno dobrim ocijenili su prihvatanje inicijative Lovačkog saveza od strane Ministarstva ekonomije, da fizička lica u nekomercijalne svrhe, uz odobrenje izdato od strane MUP-a, mogu uvoziti lovačko oružje iz drugih zemalja.

Sve aktivnosti ocjenjene su dobrim i Izvještaji su jednoglasno usvojeni. Jednoglasno su usvojene i planirane aktivnosti za naredni period i donešeni zaključci Skupštine.

Lovački savez Crne Gore i njegove članice - korisnici lovišta u izvještajnom periodu uspješno su radili na ostvarenju planiranih mjera gazdovanja: mjera uzgoja, zaštite, planskog i racionalnog korišćenja divljači i uređenja lovišta, i sve aktivnosti bile su usmjerene na razvoju lovstva u Crnoj Gori. Planirane mjere za naredni period garant su održivog razvoja prirode i divljači zaključci su sjednice Skupštine.