Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Danilovgrad Open 2009

Postavljeno: 05. 02. 2009.

Lovački savez Crne Gore, u subotu 02.05.2009. godine u Danilovgradu,  uspješno je organizovao III. Međunarodni turnir u streljaštvu DANILOVGRAD OPEN 2009.

Takmičari iz svih Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgooj zaštitu i lov divljači,  koji su na ovo takmičenje na strelištu u kasarni Vojske Crne Gore došli u velikom broju, takmičili su se u lovačkim i posebnim disciplinama.

U lovačkoj disciplini gađane su, meta divljeg vepra lovačkim karabinom, stojeći na udaljenosti 100 metara, i kružna meta na udaljenosti 200 metara, ležeći takođe lovačkim karabinom. U Posebnim disciplinama  (specijalne puške)  gađane su mete na na 200, 300 i 400 metara.

Turnir je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore, Nikola Marković poželjevši pritom mnogo uspjeha takmičarima. A dobri rezultati nijesu izostali. Najbolji u gađanju mete divljeg vepra na udaljenosti 100 metara bio je Tadić Dragan, drugo mjesto zauzeo je Nikola Marković, a treći je bio Ljupko Nikolić. U gađanju kružne mete prvo mjesto zauzeo je Vučinić Duško, drugi je bio Jokanović Vlado a treći Tadić Dragan. Ekipno prva je bila ekipa SD „Bratogošt“ iz Nikšića, drugo mjesto zauzela je ekipa Lovačke organizacije „Podgorica“ iz Podgorice a trće mjesto ekipa SD „Bratogošt 2“ iz Nikšića. Najuspješniji u takmičenju specijalnim puškama bili su: Ilija Ilić, koji je zauzeo prvo mjesto, drugi je bio Vučinić Dragan, a treći Kaženegra Luka.
Takmičenjem je rukovodio Zoran Vukčević.
Lovački savez Crne Gore dodjelio je nagrade za pobjednike.