Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

III kolo Kup-a Lovačkog Saveza Crne Gore - 2011

Postavljeno: 16. 07. 2011.

UčesniciTreće kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore „ŠAVNIK 2011“ održano je na strelištu »Komarnica« u Šavniku u subotu 16-og JULA  2011 godine.

Takmičili su se članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore.

Na takmičenju u Šavniku, lovci su gađali nepokretnu metu divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplinama lovački karabin sa optičkim nišanom i na 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Takmičenje je održano po  kategorijama: juniori, seniori i veterani.

Prvo mjesto u kategoriji seniori u disciplini lovački karabin 100 i 200 metara (optički nišan)  osvojio  je Vukčević Zoran član  LO Podgorica, drugi je bio Filimanović Marko član LRD „Bajo Pivljanin“, treći Mićnović Zoran član LU „Bratogošt“. Četvrto mjesto u ovoj kategoriji zauzeo je Radević Zoran član LO Podgorica, peti je bio Marković Nikola član LD „Cetinje“ a šesti Peković Branko član LO „DR Zoran Kesler“. U ovoj disciplini najbolji junior bio je Radević Jovan član LO Podgorica.

Prvo mjesto u disciplini lovački karabin 100 metara (mehanički nišan) u kategoriji juniori osvojio je Bulatović Dragoje član LRD „Komarnica“. Najbolji senior bio je Vukčević Zoran član  LO Podgorica, drugi je bio Nikola Marković član LD Cetinje,  a treći Peković Marko član LO dr Zoran Kesler. Četvrti u ovoj kategoriji bio je Joko Draganić član LU „Bratogošt, peti Vujičić Ljubiša član LU LRD „Komarnica“ a šesti Radević Zoran član LO Podgorica. U ovoj disciplini najbolji veteran bio je Đuranović Pavle, član LO „Dr Zoran Keslera drugo Bulatović Desimir  član LRD „Komarnica“.

U okviru ovog takmičenja održano je i opštinsko takmičenje u istim disciplinama u kojima su se takmičili članovi LRD „Komarnica“.

Prvo mjesto u kategoriji seniori u disciplini lovački karabin 100 i 200 metara (optički nišan) osvojio je Bajović Rajko drugi je bioKasalica, a treći  Jovanović Momčilo.
Prvo mjesto u disciplini lovački karabin 100 metara (mehanički nišan) osvojio je Vujičić Ljubiša, drugi je bio Jovanović Momčilo, a treći Bulatović Veljko.

Predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković pobjednicima je uručio pehare i medalje. Suorganizator takmičenja bilo je LRD „Komarnica“. Takmičenjem je rukovodio Dušan Vratnica predsjednik streljačke komisije Lovačkog saveza Crne Gore.