Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Memorijal Milorad Miško Lopičić - 2009

Postavljeno: 19. 07. 2009.

Na olimpijskom strelištu za leteće mete u Budvi 14, 18. i 19  jula 2009. godine održano je međunarodno takmičenje u disciplini TRAP – MEMORIJAL MILORAD MIŠKO LOPIČIĆ u organizaciji Lovačkog društva „Cetinje“ i Lovačkog društva „Primorje“ na kojem su učestvovali takmičari iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Takmičenje je trejalo tri dana. Prvog dana organizovano je za učesnike koji se do sad nijesu bavili streljaštvom na 3 X 10 golubova. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je rezultat postigao Radulović Darko, drugi Jablan Pavle, a treći Tripović Luko.

Drugog i trećeg dana u kategoriji strijelaca u juniorskoj konkurenciji najbolji rezultat je postigao Boreta Savo. U seniorskoj konkurenciji Stanišić Ivo, drugo mjesto Jovetić Rašo i treće mjesto Vukadinović Željko.
  Ekipni plasman, prvo mjesto SD „Podgorica“, drugo mjesto LD „Risan“, treće mjesto SD „Cetinje
Ekipe i pojedinci su nagrađeni peharima, a prvi pojedinac Stanišić Ivo, osvojio je i prelazni pehar.
Po ocjeni mnogobrojne publike takmičenje je organizovano izuzetno dobro i proteklo je u takmičarskoj i prijateljskoj atmosferi.