Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Održano IV kolo Kup-a Lovačkog Saveza Crne Gore - 2011

Postavljeno: 06. 08. 2011.

UčesniciČetvrto kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore „KOLAŠIN 2011“ održano je na strelištu »Rogopolje« u Kolašinu u subotu 6-og avgusta  2011 godine.

Takmičili su se članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore.

Na takmičenju u Kolašinu, lovci su gađali nepokretnu metu divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplinama lovački karabin sa optičkim nišanom i na 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Takmičenje je održano po  kategorijama: juniori, seniori i veterani.

Prvo mjesto u kategoriji seniori u disciplini lovački karabin 100 i 200 metara (optički nišan)  osvojio  je Marković Nikola član  LD „Cetinje“, drugi je bio Anđelić Nenad član LD „Lovac“ treći Popović Radojica član LD „Manastir Morača“.

Četvrto mjesto u ovoj kategoriji zauzeo je Braunović Blažo član LD „Manastir Morača“,  peti je bio Drašković Radovan član LD „Manastir Morača“ i šesti Bajraktarević Edin član LO „Hridsko jezero“. U ovoj disciplini najbolji junior bio je Popović Milisav član LD „Manastir Morača“.  Prvo mjesto u kategoriji veterani pripalo je Danilović Nenadu članu LD „Manastir Morača“, drugo Popović Radivoju, a treće Plavšić Žarku članovima  LD „Lovac“.

Prvo mjesto u disciplini lovački karabin 100 metara (mehanički nišan) u kategoriji juniori osvojio je Popović Milan, a drugo Bulatović Sekule članovi LD „Lovac“. U ovoj disciplini najbolji veteran bio jeVlahović Gojko, član LO „Lovac“, drugo mjesto pripalo je Danilović Nenadu članu LD „Manastir Morača“, a treće Popović Milisavu član LD „Lovac“.

U okviru ovog takmičenja održano je i opštinsko takmičenje u istim disciplinama u kojima su se takmičili članovi Lovačkih društava iz opštine Kolašin „Lovac“, „Manastir Morača“ i „Rovca“.

Prvo mjesto u disciplini lovački karabin 100 i 200 metara (optički nišan) osvojio je Anđelić Nenad član LD „Lovac“ drugi je bio Popović Radojica član LD „Manastir Morača“, a treći Braunović Blažo takođe LD „Manastir Morača“.

U okviru IV kola održano je i takmičenje specijalnim puškama. Prvo mjesto osvojio je Bulatović Nenad, član  LD „Lovac“ , drugi je bio Mulić Edin a treći Gutić Sadat članovi LO „Maja Karanfili“

Predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković pobjednicima je uručio pehare i medalje.

Suorganizator takmičenja bilo je LD „Lovac“. Takmičenjem je rukovodio Dušan Vratnica predsjednik streljačke komisije Lovačkog saveza Crne Gore.

Lovački savez CG