Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Takmičenje u lovnom streljaštvu „Velimlje 2011“

Postavljeno: 21. 08. 2011.

UčesniciTradicionalni Međunarodno takmičenje u lovnom streljaštvu „Velimlje 2011“ 0držano je 20. avgusta 2011. na strelištu u Velimlju uz masovno učešće lovaca - takmičara.

Takmičili su se lovci iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine: lovci Udruženja za uzgoj zaštitu i lov divljači »BRATOGOŠT« iz Velimlja, Organizacije za uzgoj zaštitu i lov divljači »ILIJA MILOVIĆ« iz Grahova, lovci Lovačke organizacije „Dr Zoran Kesler“ i lovci Lovačkog udruženja »Leotar« iz Trebinja.

Lovci su gađali nepokretne mete divljeg vepra lovačkim stilom, stojeći, na razdalčjini od 100 metara. Takmičenje za sve lovce je bilo besplatno, a njime je rukovodio predsjednik Komisije za lovno streljaštvo Lovačkog saveza Crne Gore Dušan Vratnica.

Najuspješniji takmičari, po kategorijama, juniori, seniori i veterani, za osvojena prva tri mjesta, a po Lovačkim društvima učesnicama, nagrađeni su zlatnom, srebrenom ili bronzanom medaljom Lovačkog saveza Crne Gore.

U okvirru LO »ILIJA MILOVIĆ« iz Grahova,  najprcizniji u kategoriji seniori bio je Deretić Stanko, drugo mjesto zauzeo je Daković Veljko, a treće Deretić Petar. U kategoriji juniori u okviru ovog društva prvo mjesto zauzeo je Vujačić Stevan, drugi je bio Milović Milovan, a treći Bulajić Luka.

U okviru LU »BRATOGOŠT« iz Velimlja, prvo mjesto u kategoriji seniori osvojio je Draganić Joko, drugi je bio Nikolić Ljupko a treći Radojević Miljan. U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Eraković Ilija, drugi je bio Vujanović Jovan, a treći Aleksić Vidak. U kategoriji veterani prvi je bio Kilibarda Savo, drugi Miljanić Vojin, a treći Tomašević Milorad. U okviru ovog lovačkog društva najbolja juniorka bila je  Kilibarda Jelena, a seniorka Popović Radmila.

U okvirru LO »Dr ZORAN KESLER« iz Nikšića,  najprcizniji u kategoriji seniori bio je Filimanović Marko, drugo mjesto zauzeo je Čolaković Radoje a treće Adžić Danilo.

U okviru Lovačkog udruženja »LEOTAR« iz Trebinja najprecizniji u kategoriji seniori  je bio Ćurić Tomislav,  drugi je bio Gojković Vesko, a treći Šegrt Momir.