Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Memorijal Miloš Vuković 2011

Postavljeno: 28. 08. 2011.

UčesniciU organizaciji Lovačkog saveza Crne Gore i njegove članice Lovačkog društva „Durmitor“ iz Žabljaka, u nedelju 28. avgusta 2011. godine održano je takmičenje u lovnom streljaštvu VII “Memorijal Miloš Vuković 2011“. Takmičenje je održano na Žabljaku.

Na ovogodišnjem Memorijalu lovci – članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači takmičili su se u disciplini gađanje nepokretne mete divlje svinje, lovačkim stilom, stojeći, na 100 metara po kategorijama juniori, seniori i veterani.

Lovački savez Crne Gore, dodjelio  je nagrade za pobjednike diplome, pehare i medalje.

Prvo mjesto u kategoriji juniori osvojio je Vukičević Marko, drugo Vuković Milisav, a treće Vukičević Mihailo, svi članovi LD „Durmitor“.

U kategoriji seniori prvi je bio Ljupko Nikolić, član LD „Komarnica“ drugi Filimanović Marko takođe član LD „Komarnica“ a treći Zejak Radojica član LD „Durmitor“.

Prvo mjesto u kategoriji veterani osvojio je Pejović Sava, drugo Bojović Radisav, a treće Vuković Stojan, svi članovi LD „Durmitor“.