Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

IV (završno) kolo Lige Lovačkog Saveza Crne Gore u gađanju glinenih golubova - 2011

Postavljeno: 03. 09. 2011.

UčesniciČETVRTO (završno) kolo lige Lovačkog saveza Crne Gore, u gađanju glinenih golubova, disciplina trap, 3X10 golubova održano je u Budvi na strelištu „Košljun“ u subotu  03.09.2011 godine.

Takmičenje je održano po  kategorijama: juniori, seniori lovci, seniori strijelci i veterani. Takmičilo se isključivo standardnim lovačkim puškama koje nijesu namijenjene za profesinalna takmičenja, a učešće su mogli prijaviti pojedinci i ekipe Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgoj zaštitu i lov divljači.

Prvo mjesto u kategoriji seniori – strijelci osvojio je Đurović Božidar član LD „Cetinje“, drugo Marković Nikola član LD „Cetinje“, a treće Pravilović Lazar član LD „Cetinje“. Četvrto mjesto osvojio je Montić Igor član LD „Tivat“, peto Lipovina Gojko član LD „Cetinje“ i šesto Marković Jovica član LD „Primorje“.

Prvo mjesto u kategoriji seniori - lovci osvojio je Prenkić Igor član LD „Zeta, drugo mjesto pripalo je Vučinić Stanku članu LD „Zeta“, a treće Kokotović Milanu, takođe članu LD „Zeta“. Četvrto mjesto osvojio je Luković Tripo član LD „Tivat“, peti je bio Miranović Ivan član LO „Podgorica“, a šesti Nikolić Šime član LD „Tivat“.

Najbolji junior bio je Kračković Filip, drugi je bio Luković Marko, a treći Kračković Marko članovi LD „Zeta“.

Lovački savez Crne Gore za osvojene rezultate pobjednicima je dodjelio  je nagrade: pehare, diplome i medalje.