Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Održano V (završno) kolo Kup-a Lovačkog saveza Crne Gore - 2011

Postavljeno: 09. 09. 2011.

UčesniciPeto, završno, kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore „CETINJE 2011“ održano je na strelištu »Lovćen« u Cetinju u subotu 10-og septembra  2011 godine. Takmičili su se članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore.

Na takmičenju u Cetinju, lovci su gađali nepokretnu metu divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplinama lovački karabin sa optičkim nišanom i na 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Takmičenje je održano po  kategorijama: juniori, seniori i veterani.

Prvo mjesto u kategoriji juniori u disciplini lovački karabin 100 i 200 metara (optički nišan)  osvojio  je Kračković Marko, drugo  Kračković Filip, članovi LD „Zeta“ a treće Mićunović Vuk član LO „Dr Zoran Kesler“.

Prvo mjesto u istoj disciplini u kategoriji seniori osvojio  je Marković Nikola član LD „Cetinje“, drugo Vučinić Dragan član LU „Orjen“ a trećeVukčević Zoran član  LO Podgorica. Četvrto mjesto u ovoj kategoriji zauzeo je Radević Zoran član LO Podgorica, peti je bio Mićunović Zoran član LO „Dr Zoran Kesler“  a šesti Batrićević Ivan član LD „Cetinje“.

Prvo mjesto u disciplini lovački karabin 100 metara (mehanički nišan) u kategoriji juniori osvojio je Mićunović Vuk član LO „Dr Zoran Kesler“ drugo Kračković Marko, a treće  Kračković Filip, članovi LD „Zeta“.

Najbolji senior bio je Vukčević Zoran član  LO Podgorica, drugi je bio Radević Zoran član LO Podgorica, a treći Pajović Zoran član LD Cetinje.  Četvrti u ovoj kategoriji bio je Jablan Pavle član LD Cetinje, peti Mićunović Zoran član LO „Dr Zoran Kesler“a šesti Nikolić Ljupko član LRD „Komarnica“.

Lovački savez Crne Gore pobjednicima je dodjelio diplomame, pehare i medalje. Suorganizator takmičenja bilo je LD „Cetinje“.