Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

I kolo Kupa Lovačkog Saveza Crne Gore - Izvještaj (2012)

Postavljeno: 23. 04. 2012.
Učesnici
Pehari

Na strelištu u Danilovgradu, u kasarni Vojske Crne Gore, 22 aprila održano je prvo kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

I na ovom takmičenju učestvovao je veliki broj takmičara, koji su stigli iz više lovačkih društava, neki čak i iz onih najudaljenijih, iz Plava i Gusinja.

Na ovom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Vukčević Zoran (LO Podgorica), drugo Racković Simon (LO Podgorica), treće Mićunović Zoran (LO Bratogošt), četvrto Vučinić Duško (LO Podgorica), peto Jablan Pavle (LD Cetinje).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Rajković Dragutin (LO Podgorica), drugo Perović Vaso (LO Podgorica), a treće Mićunović Vuk (LO Bratogošt).

Najbolji veteran bio je Plavšić Žarko (LO Hridsko jezero – Plav).
U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Batrićević Ivan (LD Cetinje), drugo Marković Nikola (LD Cetinje), treće Radović Dragan (LRD Bajo Pivljanin), četvrto Perović Dragan (LO Podgorica) i peto Vučinić Duško (LO Podgorica).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Mićunović Vuk (LO Bratogošt) drugo Rajković Dragutin (LO Podgorica), treće Perović Vaso (LO Podgorica).

Najbolji veteran bio je Plavšić Žarko (LO Hridsko jezero – Plav).
Kao i prethodnih godina takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Takmičenjem je rukovodio predsjednik Komisije za lovno streljaštvo Dušan Vratnica, a sudija je bio Vujošević Boško.