Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

II. kolo Kupa Lovačkog Saveza Crne Gore – 2012. godine - Izvještaj

Postavljeno: 05. 05. 2012.
Učesnici

Na strelištu na Lovćenu, 5. maja održano je drugo kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

U okviru II kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore održan je „Trofej Cetinja“, opštinsko takmičenje lovaca Lovačkog društva „Cetinje“ u istim disciplinama.

U  II kolu Kupa postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Vukčević Zoran (LO Podgorica), drugo Vučinić Dragan (LU Orjen), treće Radunović Lazar (LO Podgorica), četvrto Jovetić Mladen (LO Podgorica), peto Marković Nikola (LD Cetinje).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Racković Stojan (LO Podgorica), drugo Mašanović Igor  (LD Cetinje), a treće Vujačić Vukan (LD Cetinje).

Najbolji veteran bio je Nikolić Veljko (LU Boka).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Špadijer Luka (LD Cetinje), drugo Marković Miloš (LD Cetinje), treće Marković Nikola (LD Cetinje), četvrto Batrićević Ivan (LD Cetinje) i peto Marković Miodrag ( LD Cetinje).

Najbolji junior bio je  Racković Stojan (LO Podgorica), a najbolji veteran  Nikolić Veljko (LU Boka)

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Na „Trofeju Cetinja“ postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Marković Nikola, drugo Gazivoda Andrija, treće Marković Veselin, četvrto Špadijer Luka i peto Dragojević Petar.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Špadijer Luka, drugo Marković Miloš, treće Marković Nikola, četvrto Batrićević Ivan i peto Marković Miodrag.

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je  Mašanović Igor, drugo Vujačić Vukan a treće Radović Marko.

Za pobjednike na „Trofeju Cetinja“ prigodne nagrade medalje i diplome obezbjedilo je Lovačko društvo „Cetinje“.

Takmičenjem je rukovodio predsjednik Komisije za lovno streljaštvo Dušan Vratnica, a glavni sudija bio je Vujošević Boško.