Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

II kolo lige Lovačkog saveza Crne Gore - 2012

Postavljeno: 19. 05. 2012.
Učesnici

Drugo kolo lige Lovačkog saveza Crne Gore, u gađanju glinenih golubova, disciplina trap, 2X15 golubova održano je u Budvi na strelištu „Košljun“ u subotu 19.05.2012 godine.

Na ovom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U pojedinačnom plasmanu u kategoriji A - seniori strijelci, prvo mjesto zauzeo je Jovetić Radosav (LO Podgorica), drugo mjesto zauzeo je Đurović Božidar (LD Cetinje), treće Pajović Predrag (LD Zeta), četvrto  Mitrović Luka (LD Budva), peto Raičević Božidar (LO Podgorica), a šesto Marković Nikola (LD Cetinje).

U kategoriji B - seniori lovci, prvo mjesto zauzeo je Radović Ivan (LD Cetinje), drugo Kokotović Milan (LD Cetinje), treće Kažić Nikola (LO Podgorica), četvrto Milonjić Ljubomir (LD Danilovgrad), peto Raičković Dragan (LD Cetinje), a šesto Jovetić Mladen (LO Podgorica).

Najbolji kod juniora bio je Radović Marko (LD Cetinje) ,drugi je bio Mašanović Igor (LD Cetinje),a treći Vujačić Vukan (LD Cetinje). Najbolji veteran je Montić Igor (LD Tivat),a drugi je Ulićević Martin (LD Zeta).

U ekipnoj Konkurenciji prvo mjesto zauzela je ekipa LD Cetinje I, drugo ekipa LO Podgorica, a treće ekipa LD Zeta.

Kao i prethodnih godina sva takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima  Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.