Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

III kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore – Izvještaj (2012)

Postavljeno: 27. 05. 2012.
Učesnici
Najbolji junior - Nikčević Marko

Na strelištu Komarnica u Šavniku 26. maja održano je treće kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

U okviru III kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore održan je „Trofej Šavnika“, opštinsko takmičenje lovaca Lovačkog društva „Komarnica“ u istim disciplinama.

U III kolu Kupa postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Mićunović Zoran (LO Bratogošt), drugo Marković Nikola (LD Cetinje), treće Vučinić Dragan (LU Orjen), četvrto Špadijer Luka (LD Cetinje) i peto Kasalica Duško (LD Komarnica).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Mićunović Vuk (LO Bratogošt), drugo Nikčević Marko (LD Komarnica), a treće Racković Stojan (LO Podgorica).

U kategoriji veterani prvi je bio Jovović Drago (LD Durmitor), a drugi Lalović Obrad (LD Durmitor).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Mićunović Zoran (LO Bratogošt), drugo Tahiri Musa (LO Podgorica), treće Filimanović Marko (LD Komarnica), četvrto Zejak Radojica (LD Durmitor), peto Marković Veselin (LD Cetinje).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Nikčević Marko (LD Komarnica), drugo Pipović Srećko (LD Durmitor), a treće Bulatović Dragoje (LD Komarnica).

U kategoriji veterani prvi je bio Jovović Drago (LD Durmitor), a drugi Lalović Obrad (LD Durmitor).

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Na „Trofeju Šavnika“ postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Kasalica Duško, drugo Vuković Vlatko, treće Nikolić Ljupko, četvrto Filimanović Marko i peto Bajović Rajko.

Najbolji junior bio je Nikčević Marko.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Filimanović Marko, drugo Bajović Rajko, treće Bulatović Žikica, četvrto Vuković Vlatko i peto Kasalica Duško.

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Nikčević Marko, a drugo Bulatović Dražen.

Za pobjednike na „Trofeju Šavnika“ prigodne nagrade, medalje i diplome, obezbjedio je Lovački savez Crne Gore.

Takmičenjem je rukovodio predsjednik Komisije za lovno streljaštvo Dušan Vratnica, a sudio je međunarodni sudija Boško Vujošević.