Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

IV kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore – Izvještaj (2012)

Postavljeno: 11. 06. 2012.
Učesnici IV kola Kupa 2012
Tri generacije lovaca takmičara porodice Pavićević
Suđenje: takmičar Tahiri, sudija Vujošević i pomoćnik sudije Hot

Na strelištu Zagrađe u Gusinju 9. juna održano je četvrto kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

U okviru IV kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore održan je „Trofej Gusinja“, takmičenje lovaca opštine Plav, članova Lovačkih organizacija „Hridsko jezero“ i „Maja Karanfili“ u istim disciplinama.

U  IV kolu Kupa postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Marković Nikola (LD Cetinje), drugo Vukčević Zoran (LO Podgorica), treće Radović Ivan (LD Cetinje), četvrto Špadijer Luka (LD Cetinje) i peto Mićunović Veselin (LO Bratogošt).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Nikčević Marko (LD Komarnica), a drugo Mićunović Vuk (LU Bratogošt).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Vukčević Zoran (LO Podgorica), drugo Marković Nikola (LD Cetinje), treće Filimanović Marko (LD Komarnica), četvrto Balidemaj Arben (LO Maja Karanfili), peto Tahiri Musa (LO Podgorica).                                                                               

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Nikčević Marko (LD Komarnica),  drugo Pavićević Jovan (LO Maja Karanfili), a treće Mićunović Vuk (LU Bratogošt).

U kategoriji  veterani prvi je bio Plavšić Žarko (LO Hridsko jezero), drugi Mulić Meho (LO Maja Karanfili), a treći Pavićević Miomir (LO Maja Karanfili).

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Na „Trofeju Gusinja“ postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Mulić Edin (LO Maja Karanfili), drugo Gutić Sadat (LO Hridsko jezero), treće Kojić Amel (LO Maja Karanfili), četvrto Bojović Borislav (LO Maja Karanfili) i peto Bajraktarević Edin (LO Hridsko jezero).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Balidemaj Arben (LO Maja Karanfili), drugo Kojić Amel (LO Maja Karanfili), treće Gutić Sadat (LO Hridsko jezero), četvrto Jasavić Zuvdija (LO Hridsko jezero)  i peto Mulić Edin (LO Maja Karanfili).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Pavićević Jovan (LO Maja Karanfili), drugo Laličić Meris (LO Maja Karanfili) a treće Malagić Samir (LO Maja Karanfili).

Za pobjednike na „Trofeju Gusinja“ prigodne nagrade, medalje i diplome, obezbjedio je Lovački savez Crne Gore.

Takmičenjem je rukovodio predsjednik Komisije za lovno streljaštvo Dušan Vratnica, a sudio je međunarodni sudija Boško Vujošević.