Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

III kolo Lige Lovačkog saveza Crne Gore – Izvještaj (2012)

Postavljeno: 27. 06. 2012.
Učesnici III kola Lige Lovačkog saveza Crne Gore - 2012
Najbolji takmičari III kola Lige Lovačkog saveza Crne Gore - 2012
Pehari i medalje

Treće kolo lige Lovačkog saveza Crne Gore, u gađanju glinenih golubova, disciplina trap, 2X15 golubova održano je u Budvi na strelištu „Košljun“ u subotu 23.06.2012 godine.

Na ovom takmičenju učestvovalo je šest ekipa iz Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgoj zaštitu i lov divljači.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto zauzela je ekipa LD Cetinje I, drugo ekipa LO Podgorica, a treće ekipa LD Budva.

Na takmičenju, u pojedinačnoj konkurenciji postignuti su sledeći rezultati:

U kategoriji A - seniori strijelci, prvo mjesto zauzeo je  Jovetić Radosav (LO Podgorica), drugo mjesto zauzeo je Marković Veselin (LD Cetinje),  treće Marković Jovica (LD Budva), četvrto  Raičević Božidar (LO Podgorica), peto  Marković Nikola (LD Cetinje), a šesto Lipovina Gojko  (LD Cetinje).

U kategoriji B - seniori lovci, prvo mjesto zauzeo je Maraš Milan (LO Podgorica), drugo Milonjić  Ljubomir  (JP Danilovgrad), treće Marković Miloš (LD Cetinje), četvrto Milonjić  Miodrag (JP Danilovgrad), peto Jovetić Mladen (LO Podgorica), a šesto Kažić Nikola (LO Podgorica).

Najbolji junior bio je Racanović Jovan (LD Budva), a drugi je bio Vučinić Ivan (LD Zeta). Najbolji veteran bio je Montić Igor (LD Tivat), a drugi je bio Ulićević Martin (LD Zeta).

Kao i na prethodnim takmičenjima  učešće  je bilo besplatno, a pobjednicima je Lovački savez Crne Gore dodjelio  prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.