Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Memorijal Milorad Miško Lopičić 2012 - Izvještaj

Postavljeno: 03. 07. 2012.
Učesnici memorijala Milorad Miško Lopičić 2012
Najbolji senior

Takmičenje Memorijal  Milorada – Miška Lopičića, u gađanju glinenih golubova, disciplina trap, održano je u Budvi na strelištu „Košljun“ u subotu 30.06.i nedjelju 01.07.2012. godine.

Na ovom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U pojedinačnom plasmanu u kategoriji - seniori, prvo mjesto zauzeo je  Jovetić Radosav (SK Budućnost) 120+21, drugo mjesto zauzeo je Marković Jovica (SK Budva) 109+22,  treće Perišić Nikola (SK Herceg Novi) 105+22, četvrto  Pravilović Lazar  (SK Cetinje) 104+19, peto Stanišić  Ivo (SK Budva) 108+14, a šesto Raičević Božidar (SK Gams) 103+16.

Najbolji kod juniora bio je Racanović Jovan (SK Budva).

U kategoriji veterana  najbolji je bio gost iz Hrvatske Radmilo Nogulić, drugi je bio Ulićević Martin (SK Zeta), a treći Dragan Vučinić (SK Herceg Novi).

U ekipnoj Konkurenciji prvo mjesto zauzela je ekipa SK Budva I, drugo ekipa SK Budva II, a treće ekipa SK Gams I.

Kao i na prdhodnim takmičenjima  učešće  je bilo besplatno, a pobjednicima je organizator dodijelio  prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.