Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

V (završno) kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore - 2012. godine - Izvještaj

Postavljeno: 23. 07. 2012.
Učesnici četvrtog kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore 2012
Predsjednici, Opštine Mijomir Vujačić i Lovačkog saveza  Crne Gore Nikola Marković na otvaranju takmičenja
Pobjednici V kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore 2012

Na strelištu Komarnica u Šavniku 21. jula održano je peto (završno) kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći, u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći, u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Takmičenje je održano i kao jedna od manifestacija kojima se obilježava Dan opštine Šavnik. Otvorio ga je predsjednik te opštine Mijomir Vujačić, koji je između ostalog takmičarima poželio prijatan boravak u Šavniku i dobre rezultate na takmičenju, pritom izrazivši nadu da će i sledeće godine ovo takmičenje biti organizovano u njihovoj sredini jer, kako je rekao, ono doprinosi poboljšanju ukupne turističke ponudi ove opštine.

Domaćin takmičenja bilo je Lovno-ribolovno društvo „Komarnica“ iz Šavnika.

U V kolu Kupa postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Kokotović Milan (LD Cetinje), drugo Marković Nikola (LD Cetinje), treće Batrićević Ivan (LD Cetinje), četvrto Vukčević Zoran (LO Podgorica) i peto Mićunović Zoran (LD Bratogošt).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Nikčević Marko (LD Komarnica), a drugo Mićunović Vuk (LD Bratogošt).

U kategoriji veterani prvi je bio Plavšić Žarko (LD Hridsko jezero).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Vukčević Zoran (LO Podgorica), drugo Perović Dragan (LO Podgorica), treće Milašević Dragan (LO Podgorica), četvrto Karadžić Slobodan (JP Danilovgrad), peto Tahiri Musa (LO Podgorica).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Nikčević Marko (LD Komarnica), drugo Mićunović Vuk (LD Bratogošt), a treće Bulatović Dragoje (LD Komarnica).

U kategoriji veterani prvi je bio Plavšić Žarko (LD Hridsko jezero).

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Obzirom da je ovo bilo završno takmičenje proglašeni su ukupni pobjednici Kupa za 2012 godinu, na osnovu ukupnog broja pogođenih  meta (četiri najbolja rezultata iz pet kola). Njima će biti uručena prigodna priznanja.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Marković Nikola (LD Cetinje), drugo Batrićević Ivan (LD Cetinje), treće Vukčević Zoran (LO Podgorica), četvrto Špadijer Luka (LD Cetinje) i peto Kokotović Milan (LD Cetinje).

Najbolji junior je Mićunović Vuk (LD Bratogošt), drugi je Nikčević Marko (LD Komarnica), a treći Racković Stojan (LO Podgorica).

U kategoriji veterani prvi je Nikolić Veljko (LU Boka), drugi Jovović Drago (LD Durmitor) i treći Lalović Obrad (LD Durmitor).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo Vukčević Zoran (LO Podgorica), drugo Mićunović Zoran (LD Bratogošt), treće Marković Nikola (LD Cetinje), četvrto Tahiri Musa (LO Podgorica) i peto Marković Veselin (LD Cetinje),

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Nikčević Marko (LD Komarnica), drugo Mićunović Vuk (LD Bratogošt), a treće Rajković Dragutin (LO Podgorica).

U kategoriji veterani prvi je Nikolić Veljko (LU Boka), drugi Plavšić Žarko (LO Hridsko jezero) i treći Mulić Meho (LO Maja Karanfili).

Svim takmičenjima u Kupu Lovačkog saveza Crne Gore u 2012 godini rukovodio je predsjednik Komisije za lovno streljaštvo Dušan Vratnica, a sudio je međunarodni sudija Boško Vujošević.

Pogledajte tabelu/e: