Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Memorijal Miloš Vuković - 2009

Postavljeno: 15. 08. 2009.

U organizaciji Lovačkog saveza Crne Gore i njegove članice Lovačkog društva „Durmitor“ iz Žabljaka, u subotu 15. avgusta 2009. godine održano je takmičenje u lovnom streljaštvu V “Memorijal Miloš Vuković 2009“. Takmičenje je održano na strelištu Bare Žugića.

Na ovogodišnjem Memorijalu lovci – članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači takmičili se u disciplini gađanje nepokretne mete srndaća, upotpunjene metom divljeg vepra, lovačkim stilom, stojeći, na 100 metara po kategorijama juniori, seniori i veterani.

Lovački savez Crne Gore, obezbjedio je nagrade za pobjednike, kao puške i municiju. I ove godine takmičenjem je rukovodio predsjednik komisije za lovno streljaštvo pri Lovačkom savezu Crne Gore, gospodin Dušan Vratnica. Takmičenje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković koji je takmičarima poželi mnogo uspjeha i dobro druženje na ovom takmičenju.

Najprecizniji je bio Ljupko Nikolić, član SLRD »Bajo Pivljanin« iz Plužina,  osvojivši zlato u kategoriji seniori. Zlatom na ovom takmičenju su se okitili i Milisav Vuković (juniori) član LD „Durmitor“ - Žabljak, i Bojović Radisav (veterani) član LD „Durmitor“, srebrom: Pipović Radovan (junior) član LD „Durmitor“,  Zejak Radojica (senior) član LD „Durmitor“, i Vuković Miloš (veterani)član SLRD »Bajo Pivljanin«  te bronzom Vojinović Krsto (junior ) član LD „Durmitor“, Vujičić Ljubiša (senior) član LD „Durmitor“ i Milan Azarić (veterani) član LD „Durmitor“.