Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Održano drugo kolo Lige Lovačkog saveza Crne Gore - 2013

Postavljeno: 25. 05. 2013.
Učesnici II kola Lige Lovačkog saveza Crne Gore 2013

Drugo kolo lige Lovačkog saveza Crne Gore, u gađanju glinenih golubova, disciplina trap, 2X15 golubova održano je u Budvi na strelištu „Košljun“ u subotu 18.05.2013 godine.

Na ovom takmičenju učestvovali su pojedinci i ekipe iz Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgoj zaštitu i lov divljači.

Takmičenje je otvorio član Komisije za lovno streljaštvo i predsjednik sekcije za gađanje glinenih golubova disciplina trap Jovica Marković.

Drugo kolo održano je po lijepom vremenu. Organizacija takmičenja bila je dobra. Postignuti su dobri rezultati.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto zauzela je ekipa LD Cetinje I, drugo ekipa LD Zeta, a treće ekipa LD Cetinje II.

Na takmičenju, u pojedinačnoj konkurenciji postignuti su sledeći rezultati:

U kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Raičević Božidar (LD Zeta), drugo Đurović Božidar (LD Cetinje) a treće Pravilović Lazar (LD Cetinje).

Najbolji veteran bio je Montić Igor (LD Tivat), drugi Vujović Milorad (LD Cetinje), a treći Ulićević Martin (LD Zeta).

Kao i na prethodnim takmičenjima učešće je bilo besplatno, a pobjednicima je Lovački savez Crne Gore dodjelio prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

...............

REZULTATI (gađanje glinenih golubova, disciplina TRAP)