Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Održano peto kola Kup-a Lovačkog saveza Crne Gore – Trofej Mojkovca [2013]

Postavljeno: 11. 06. 2013.
Učesnici 5. kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore - Mojkovac 2013
Predsjednik Nikola Marković dodijelio priznanje lovačkom društvu „Milorad Bulatović“
Pobjednici 5. kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore 2013 - Mojkovac 2013

Na strelištu Štitarica u Mojkovcu  8. juna  2013. godine održano je Peto  kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore - Trofej Mojkovca u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

U okviru V kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore održano je opštinsko takmičenje lovaca Lovačkog društva „Milorad Bulatović“ u istim disciplinama.

Takmičenje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković ističući da se po prvi put jedno kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore održava u Mojkovcu, što se planira i u narednim godinama. Takmičarima je poželio dobro druženje i uspjeh na takmičenju.

Tom prilikom predsjednik Nikola Marković, pohvalio je rad Lovačkog društva „Milorad Bulatović“ iz Mojkovca, posebno, kada je u pitanju uzgoj i zaštita divljači, što je, kako je istakao, naš osnovni cilj. Njihov rad na uzgoju i zaštiti ogledao se u spašavanju divljači u vrijeme visokih  sniježnih padavina u toku prošlih zima i u vrijeme velikih požara koja su zahvatila lovište u toku prošlog ljeta. Lovci Mojkovca u toku zimskih mjeseci redovno su vršili prihranu divljači iznoseći potrebne količine svježe dopunske hrane i vršili sve druge propisane mjere zaštite i uzgoja divljači.  Briga o divljači od strane ovog lovačkog društva – višedecenijskog korisnika lovišta Mojkovac, česta je i vrlo uspješna i iz  tog razloga Lovački savez Crne Gore donijo je odluku da se ovom uspješnom lovačkom društvu dodjeli priznanje za postignute rezultate na uzgoju i zaštiti divljači i očuvanju prirode rekao je predsjednik Marković.

Priznanje je uručio predsjednik Skupštine Lovačkog saveza Crne Gore Gojko Vlahović.

U ime Lovačkog društva „Milorad Bulatović, priznanje je primio predsjednik Miloje Zejak, koji se u ime lovaca Mojkovca zahvalio na priznanju i rekao da će ono biti još veći podstrek za rad na očuvanju divljači i drugim zacrtanim aktivnostima lovaca.

U V kolu Kupa postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji  seniori prvo mjesto zauzeo je Batrićević Ivan (LD Cetinje), drugo Vučinić Duško (LO Podgorica), treće Marković Nikola (LD Cetinje), četvrto Marković Miodrag (LD Cetinje) i peto Ćorić Dragan (LD Milorad Bulatović).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Tadić Blažo (LD Bajo Pivljanin), drugo Mićunović Vuk (LD Zoran Kesler), a treće Radević Jovan (LO Podgorica).

Kod veterana najboji je bio Žarko Plavšić (LD Hridsko Jezero).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji  seniori  prvo mjesto zauzeo je Mugoša Goran (LO Podgorica), drugo Mićunović Zoran (LD Zoran Kesler), treće Vlahović Janko (LD Lovac Kolašin ), četvrto Ćorić Dragan (LD Milorad Bulatović), a peto Merdović Milan (LD Milorad Bulatović).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je  Tadić Blažo (LD Bajo Pivljanin), drugo Vlaović Milenko (LD Milorad Bulatović), a treće Mićunović Vuk (LD Zoran Kesler).

Kod veterana najboji je bio Gojko Vlahović (LD Lovac Kolašin), a drugo mjesto zauzeo je  Žarko Plavšić (L.D.Hridsko Jezero).

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Na opštinskom takmičenju lovaca Mojkovca postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Ćorić Dragan, drugo Merdović Milan, treće Bogavac Marinko I četvrto Stanišić Nebojša.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Ćorić Dragan, drugo Merdović Milan, treće Baltić Siniša, četvrto Vlaović Igor i peto Šćepanović Blagota.

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Vlaović Milenko.

Pobjednicima na opštinskom takmičenju uručene su diplome Lovačkog saveza Crne Gore.

...............

REZULTATI (gađanje nepokretne mete - divljeg vepra)