Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Održano III kolo Lige Lovačkog saveza Crne Gore 2013

Postavljeno: 07. 07. 2013.
Učesnici 3. kola Lige Lovačkog saveza Crne Gore 2013
Pobjednici 3. kola Lige Lovačkog saveza Crne Gore 2013
Najbolji veterani: Igor Montić (LD Tivat) i Ulićević Martin (LD Zeta)

Treće kolo lige Lovačkog saveza Crne Gore, u gađanju glinenih golubova, disciplina trap, održano je u Budvi na strelištu „Košljun“ u subotu 29. juna 2013. godine.

Na ovom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U pojedinačnom plasmanu nakon play-off a, u kategoriji - seniori, prvo mjesto zauzeo je Raičević Slavko (LD Zeta), drugo mjesto zauzeo je Marković Jovica (LD Primorje), treće Pravilović Lazar (LD Cetinje), četvrto Marković Nikola (LD Cetinje), peto Đurović Božidar (LD Cetinje), a šesto Špadijer Luka (LD Cetinje).

Kod veteran najbolji je bio Igor Montić (LD Tivat),a drugi Ulićević Martin (LD Zeta).

U ekipnoj Konkurenciji prvo mjesto zauzela je ekipa LD Cetinje I, drugo ekipa LD Cetinje II, a treće ekipa LD Zeta.

Kao i na predhodnim takmičenjima učešće je bilo besplatno, a pobjednicima je organizator dodijelio prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

...............

REZULTATI (gađanje glinenih golubova, disciplina TRAP)