Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Grand Prix Budva 2009

Postavljeno: 23. 08. 2009.

22. i 23. avgusta 2009. godine na strelištu “Podkošljun”  u Budvi održano je međunarodno takmičenje u gađanju glinenih golubova – disciplina olimpijski TRAP 125 pod nazivom GRAND PRIX BUDVA 2009.

Takmičenje je okupilo 36 takmičara iz  devet klubova Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjednik GRAND PRIX BUDVA 2009. je član Streljačkog kluba Herceg Novi Dragoslav Racković. Na drugo mjesto plasirao se njegov klubski kolega Dragan Mrkajić, a treći je bio bosansko-hercegovački takmičar Anđelko Zovko.

U ekipnoj konkurenciji  prvo mjesto pripalo je Streljačkom klubu Herceg Novi, drugo Streljačkom klubu Široki Brijeg a treće Streljačkom klubu Pleternica.

Vrlo uspješno, po ocjeni svih, takmičenje je organizovalo Streljačko društvo “Budva” iz Budve i ono je proteklo u fer takmičarskoj i jako prijateljskoj atmosferi.