Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Održano IV kolo Lige Lovačkog saveza Crne Gore - 2013

Postavljeno: 25. 07. 2013.
Učesnici 4. kola Lige Lovačkog saveza Crne Gore 2013
Pobjednici 4. kola Lige Lovačkog saveza Crne Gore 2013

Četvrto kolo lige Lovačkog saveza Crne Gore, u gađanju glinenih golubova, disciplina trap, održano je u Golubovcima na renoviranom strelištu „Morača“ u subotu 20. jula 2013.

Po riječima člana komisije Lovačkog saveza za lovno streljaštvo g-dina Jovice Markovića, inače državnog repezantivca, lijepo vrijeme i dobra organizacija omogućilo je strijelcima da ostvare odlične rezultate, pa samim tim to je potvrda da ova olimpijska disciplina ima veliku budućnost. Ovo takmičenje će se pamtiti i po velikom broju učesnika kojih je iz kola u kolo sve više. Naredne godine liga će se proširiti na više gradova koji će u međuvremenu izgraditi strelišta.

Na ovom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U pojedinačnom konkurenciji nakon osnovnog dijela 2x15 golubova prvih šest takmičara je ostvarilo odlične rezultate: Raičević Slavko 28 od 30, Marković Nikola 27 poena, Pajović Peđa 25, Marković Jovica 24, Raičević Božidar 24 i Tripunović Duško 23 od 30 poena. Play-off a, se puca po novim pravilima tako da prvih šest strijelaca počinje od nule, tako da je nakon raspucavanja u kategoriji - seniori, prvo mjesto zauzeo je Raičević Božidar (LD Podgorica), drugo mjesto Raičević Slavko (LD Zeta), treće Pajović Peđa (LD Zeta).

Najbolji veteran bio je bio Igor Montić (LD Tivat), drugo mjesto zauzeo je Ulićević Martin (LD Zeta)a Vučinić Ivan (LD Zeta) bio je najbolji junior.

U ekipnoj Konkurenciji prvo mjesto zauzela je ekipa LD Zeta, drugo ekipa LD Zeta 682, a treće ekipa LO Podgorica.

Kao i na predhodnim takmičenjima pokrovitelj je bio Lovački savez, učešće je bilo besplatno, a pobjednicima je organizator dodijelio prigodne nagrade: pehare, medalje i diplome.

...............

REZULTATI (gađanje glinenih golubova, disciplina TRAP)