Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Održano VI (ŠESTO) kola Kup-A Lovačkog saveza Crne Gore

Postavljeno: 03. 09. 2013.
Učesnici 6. kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore – Trofej Žabljaka 2013 i Memorijala Miloš Vuković
Memorijal Miloš Vuković i VI kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore – Trofej Žabljaka 2013
Memorijal Miloš Vuković i VI kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore – Trofej Žabljaka 2013

Na strelištu u Njegovođama, u Žabljaku 10. avgusta 2013. godine održan je Memorijal Miloš Vuković i VI kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore – Trofej Žabljaka u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom. Jak vjetar je onemogućio strijelcima da postignu visoke rezultate, ali bez obzira na to uslovi su bili dobri za čem se potrudio suorganizator Lovačko društvo „Durmitor“sa Žabljaka i sponzor.

Takmičenje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković i prisutnima se obratio govoreći biranim riječima o istaknutom lovcu i lovnom radniku pokojnom Milošu Vukoviću po kome je ovaj deseti memorijal nosi ime. Takođe predsjednik Marković prisutnim takmičarima poželio je dobre rezultate i dobro druženje, koje i ovaj put na Žabljaku nije izostalo.

U VI kolu Kupa Lovačkog saveza Crne Gore postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Tadić Dragan (LD Bajo Pivljanin), drugo Marković Miloš (LD Cetinje), treće Batrićević Ivan (LD Cetinje), četvrto Marković Miodrag (LD Cetinje) i peto Vuković Rade (LD Durmitor).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Tadić Blažo (LD Bajo Pivljanin), a drugo Mićunović Vuk (LD Zoran Kesler).

Kod veterana najboji je bio Kasalica Duško (LD Komarnica), drugi je bio Lalović Obrad (LD Durmitor) a treći Pejović Sava (LD Durmitor).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Nikolić Ljupko (LD Komarnica), drugo Mandić Milisav (LD Durmitor), treće Raonić Miroslav (LD Durmitor), četvrto Mićunović Zoran (LO Dr Zoran Kesler), a peto Žugić Miroslav (LD Durmitor).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Mićunović Vuk (LD Zoran Kesler), drugo Tadić Blažo (LD Bajo Pivljanin), a treće Marković Blažo (LD Durmitor).

Kod veterana najboji je bio Lalović Obrad (LD Durmitor), drugo mjesto zauzeo je Bojović Radisav (LD Durmitor) a treće Kasalica Duško (LD Komarnica).

Na Memorijalu Miloš Vuković, opštinskom takmičenju lovaca LD Durmitor iz Žabljaka postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Vuković Rade(Mišo), drugo Raonić Miroslav treće Mandić Milisav, četvrto Vuković Aleksandar i peto Vuković Ivan.

Kod veterana prvo mjesto zauzeo je Lalović Obrad, a drugo Pejović Sava.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Mandić Milisav, drugo Žugić Miroslav, treće Raonić Miroslav, četvrto Popović Predrag i peto Vuković Ivan.

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Marković Blažo, drugo Vuković Ššćepan, a treće Radović Novak.

Kod veterana prvo mjesto zauzeo je Lalović Obrad, drugo Bojović Radisav a treće Pejović Sava.

Pobjednicima Memorijala Miloš Vuković uručene su medalje i diplome Lovačkog saveza Crne Gore.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

...............

REZULTATI (Disciplina lovački karabin, 100 + 200 m, optički nišan, ležeći i lovački karabin, 100 m, mehanički nišan, stojeći)