Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Održan Grand Prix Bijelo Polje 2013 i Trofej Bijelog Polja 2013

Postavljeno: 05. 09. 2013.
Učesnici Grand Prix Bijelo Polje 2013 i Trofeja Bijelog Polja 2013
Grand Prix Bijelo Polje 2013 i Trofej Bijelog Polja 2013
Grand Prix Bijelo Polje 2013 i Trofej Bijelog Polja 2013

Lovački savez Crne Gore u saradni sa svojom članicom LO Bijelo Polje organizovao je uspješno još jedno takmičenje u lovnom streljaštvu.

Naime na strelištu Majstorovina u Bijelom Polju 31. avgusta 2013. godine održan je po prvi put Grand Prix Bijelo Polje 2013 gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

U okviru Grand Prix Bijelo Polje 2013 održano je opštinsko takmičenje lovaca Lovačkog društva „Bijelo Polje “ Trofej Bijelog Polja 2013 u istim disciplinama.

Takmičenje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković ističući da se po prvi put u Bijelom Polju održava ovakvo jedno takmičenje s ciljem da ono već sledeće godine preraste u međunarodno takmičenje. Takmičarima je poželio dobro druženje i uspjeh na takmičenju.

Ovom prilikom predsjednik Nikola Marković, pohvalio je rad LO „Bijelo Polje“ posebno kada je u pitanju uzgoj i zaštita divljači, što jenaš osnovni cilj.

Na takmičenju Grand Prix Bijelo Polje 2013 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Marković Nikola (LD Cetinje), drugo Marković Miloš (LD Cetinje), treće Marković Miodrag (LD Cetinje), četvrto Batrićević Ivan (LD Cetinje) i peto Nikolić Ljupko (LD Komarnica).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Mićunović Vuk (LD Zoran Kesler), drugo Tadić Blažo (LD Bajo Pivljanin), a treće Janković Srđan (LO Bijelo Polje).

Kod veterana najboji je bio Smailović Mumin (LO Bijelo Polje), drugo mjesto zauzeo je Rondović Milorad (LO Bijelo Polje), a treći je bio Plavšić Žarko (LO Hridsko jezero).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Marković Nikola (LD Cetinje), drugo Mićunović Veselin (LD Zoran Kesler), treće Mugoša Goran (LD Podgorica), četvrto Tadić Dragan (ULR Bajo Pivljanin), a peto Pućurica Rešad (LO Bijelo Polje).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Tadić Blažo (LD Bajo Pivljanin), drugo Mićunović Vuk (LD Zoran Kesler) a treće Radović Milić (LO Bijelo Polje).

Kod veterana najboji je bio Gojko Vlahović (LD Lovac Kolašin), a drugo mjesto zauzeo je Žarko Plavšić (LD Hridsko Jezero) a treće Vlaović Vuk (LO Bijelo Polje).

Na opštinskom takmičenju lovaca Bijelog Polja postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Janković Vesko a drugo Hodžić Avdo. U kategoriji juniori najbolji je bio Janković Srđan. Kod veterana prvi je bio Smailović Mumin, drugo mjesto zauzeo je Rondović Milorad a treće Ljuca Murat.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Pućurica Rešad, drugo Obradović Borislav, treće Raičević Blažo, četvrto Mušović Denis i peto Radović Stevan. U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Radović Milić, drugo Popović Veselin. U kategoriji veterani prvi je bio Vlaović Vuk , drugi Smailović Mumin a treći Šćekić Radoman.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

...............

REZULTATI (Disciplina lovački karabin, 100 + 200 m, optički nišan, ležeći i lovački karabin, 100 m, mehanički nišan, stojeći)