Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Međunarodno takmičenje „Velimlje 2013“

Postavljeno: 05. 09. 2013.
Učesnici Velimlja 2013
VelimljeVelimlje 2013
VelimljeVelimlje 2013

I ove godine na takmičenju u lovnom streljaštvu u Velimlju, družili i takmičili u lovnom streljaštvu lovci Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Naime tradicionalno međunarodno takmičenje u lovnom streljaštvu, u gađanju nepokretne mete divljeg vepra lovačkim karabinom, stojeći, na razdaljini od 100 metara, „Velimlje 2013“ održano je u nedjelju 01.septembra na strelištu u Velimlju.

Takmičili su se lovci iz, LU »BRATOGOŠT« iz Velimlja, LO »ILIJA MILOVIĆ« iz Grahova, LU »LEOTAR« iz Trebinja i LU »VIDUŠA« iz Bileće.

Takmičenje, pred velikim brojem takmičara i gostiju je otvorio predsjednik LU »BRATOGOŠT« iz Velimlja Blagoje Mrkaić poželjevši gostima i takmičarama dobrodošlicu i dobre rezultate na takmičenju.

Rezultati na takmičenju po lovačkim udruženjima i kategorijama su sledeći:

U okviru takmičenja lovaca LO »ILIJA MILOVIĆ« iz Grahova, najprcizniji u kategoriji seniori bio je takmičar Andrijašević Nenad, drugo mjesto zauzeo je Bulajić Luka, a treće Kovačević Nikola. U kategoriji juniori u okviru ovog društva prvo mjesto zauzeo je Kovačević Nikola, a drugi je bio Kovačević Đorđije.

U okviru takmičenja lovaca LU »BRATOGOŠT« iz Velimlja, prvo mjesto u kategoriji seniori osvojio je Eraković Draško, drugi je bio Knežević Branislav, a treći Baćović Spasoje. U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Knežević Ognjen, a drugi je bio Kilibarda Željko. U kategoriji veterani prvi je bio Miljanić Vojin, drugi Popović Sava, a treći Radojević Radomir.

U okviru takmičenja lovaca LU »LEOTAR« iz Trebinja najprecizniji u kategoriji seniori je bio Šakotić Milivoje, drugi je bio Popović Zoran, a treći Ćurić Tomislav.

U okviru takmičenja lovaca LU »VIDUŠA« iz Bileće najprecizniji u kategoriji seniori je bio Mrkaić Dragan, drugi je bio Samardžić Radislav, a treći Kisić Dragan.

Najuspješniji takmičari, po kategorijama, juniori, seniori i veterani, za osvojena prva tri mjesta, po Lovačkim društvima učesnicama, nagrađeni su diplomom i zlatnom, srebrenom ili bronzanom medaljom Lovačkog saveza Crne Gore.

Nagrade su uručili Mitar Mića Kovačević, dugogodišnji lovni radnik, sekretar LO Ilija Milović i Sava Popović, jedan od najstarijih lovaca i lovni aktivista, član LU Bratogošt.

Takmičenje za sve lovce je bilo besplatno kao i sva dosadašnja, a njime je rukovodio predsjednik Komisije za lovno streljaštvo Lovačkog saveza Crne Gore Dušan Vratnica. Sudio je međunarodni sudija Boško Vujošević.