Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

U Danilovgradu održano I kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore - 2014

Postavljeno: 27. 03. 2014.
Učesnici I kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore - Danilovgrad 2014.
Nagrađeni I kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore - Danilovgrad 2014.
Nagrađeni juniori I kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore - Danilovgrad 2014.

U Danilovgradu, na strelištu Vojske Crne Gore, u subotu 22. marta 2014 godine održano je prvo kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore 2014, takmičenja u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

I ove takmičarske godine, kao i prethodnih godina, u Kupu Lovačkog saveza Crne Gore mogu učestvovati lovci članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači – članica Lovačkog saveza Crne Gore. Sva takmičenja su besplatna, a Lovački savez Crne Gore pobjednicima svakog kola, kao i za ukupni plasman, dodjeliće prigodne nagrade, pehare, medalje i diplome.

Za učestvovanje na takmičenjima lovci pored ličnih dokumenata moraju imati lovnu kartu i oružni list za pušku sa kojom se takmiče.

Prvo kolo otvorio je predsjednik Nikola Marković koji je između ostalog lovcima poželio dobre rezultate i još bolje druženje na ovom i svim drugim takmičenjima u ovoj sezoni, naglašavajući da se sva takmičenje provode u skladu sa Pravilnikom o lovnom streljaštvu i međunarodnim propisima i pravilima koji regulišu oblast streljaštva.

U prvom kolu postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Marković Miodrag (LD Cetinje), drugo Bulatović Milorad (LD Lovac), treće Starčević Ivan (LU Tivat), četvrto Crevar Duško (LO Primorje ) i peto Mićunović Veselin (LO Dr Zoran Kesler).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Tadić Blažo (LRD Bajo Pivljanin) drugo Mićunović Vuk (LO Dr Zoran Kesler), a treće Mugoša Matija (LO Podgorica).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Mugoša Goran (LO Podgorica), drugo Nikolić Ljupko (LRD Komarnica), treće Tadić Dragan (LRD Bajo Pivljanin), četvrto Dragović Boris (LO Podgorica) i peto Jovović Radovan (LO Dr Zoran Kesler).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Mićunović Vuk (LO Dr Zoran Kesler), drugo Tadić Blažo (LRD Bajo Pivljanin).

Najbolja juniorka bila je Karadžić Andrijana (JP Danilovgrad).

...............

REZULTATI (Disciplina lovački karabin, 100 + 200 m, optički nišan, ležeći)