Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Lovački kup „Cetinje 2009“

Postavljeno: 29. 08. 2009.

U organizaciji Lovačkog saveza Crne Gore i njegove članice Lovačkog društva „Cetinje“ iz Cetinja , u subotu 29. avgusta 2009. godine održano je takmičenje u lovnom streljaštvu  “Lovački kup - Cetinje 2009“. Takmičenje je održano na strelištu Lovćen - Dolovi.

Lovci i strijelci su gađali metu divljeg vepra, lovačkim stilom, na rastojanju od 100 metara, a strijelci još i metu srndaća na 200 metara.

Lovački savez Crne Gore, obezbjedio je nagrade za pobjednike, kao puške i municiju. Takmičenje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković koji je takmičarima poželi mnogo uspjeha i dobro druženje na ovom takmičenju.

U kategoriji seniori – lovci, na 100 metara, prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je Marković Veselin, drugo – srebrenu medalju osvojio je Stanišić Ivo, a treće i bronzanu medalju osvojio je Marković Đorđe.

U kategoriji seniori – strijelci, na 100 metara,  prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je Jovićević Božidar, drugo – srebrenu medalju osvojio je Marković Nikola, a treće i bronzanu medalju osvojio je Batrićević Ivan.

U kategoriji seniori – strijelci, na 200 metara,  prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je Borozan Jovica, drugo – srebrenu medalju osvojio je Jovićević Božidar, a treće i bronzanu medalju osvojio je Marković Đorđe.

U kategoriji veterani na 100 metara, najbolji je bio Proročić Mišo.

Po ocjeni svi takmičenje je organizovano izuzetno dobro i proteklo je u takmičarskoj i prijateljskoj atmosferi.