Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Prvo kolo kupa Lovačkog Saveza Crne Gore – Budva 2010

Postavljeno: 21. 03. 2010.

Takmičenje Lovačkog saveza  Crne Gore u lovnom streljaštvu, PRVI LOVAČKI KUP,  održano je u Budvi na strelištu „Košljun“ u subotu 20-og marta 2010 godine.

Organizator takmičenja bio je Lovački savez  Crne Gore, a suorganizator Lovačko društvo „Primorje“ iz Budve.

Lovci, članovi Lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgoj zaštitu i lov divljači, članica Lovačkog saveza Crne Gore, gađali su nepokretnu metu divljeg vepra, lovačkim stilom na rastojanju 100 metara, u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i lovački karabin sa mehaničkim nišanom. Takmičenje se odvijalo po  kategorijama: juniori, seniori i veterani.

Takmičenje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza  Crne Gore, Nikola Marković, koji je između ostalog takmičarima poželio dobro druženje i uspjeh na takmičenju. I zaista PRVI LOVAČKI KUP, pored izuzetno lijepog druženja,obilježili su veliki odziv takmičara i neočekivano dobri rezultati na početku sezone u lovnom streljaštvu.

Prvo mjesto u kategoriji juniori osvojio je Grubač Petar, član Lovačke organizacije „Dr Zoran Kesler“. Drugo mjesto pripalo je Vidaković Nemanji, članu Lovačke organizacije „Podgorica“,  a treće Dragojević Petru, članu Lovačkog društva „Cetinje“. Takođe četvrto i peto mjesto osvojili su članovi Lovačkog društva Cetinje, četvrti je bio Mašanović Igor, a peti Pravilović Boban.

Prvo mjesto u kategoriji seniori (optički nišan), osvojio je Nikola Marković, član Lovačkog društva „Cetinje“, sa rezultatom 98 od 100. Drugo mjesto pripalo je Vukčević Zoranu, članu Lovačke organizacije „Podgorica“, sa rezultatom 95 od 100, a treće Vučinić Duško, članu Lovačke organizacije „Podgorica“ sa rezultatom 94 od 100. Četvrti je bio član lovačkog društva „Cetinje“ Pajović Krsto, a peti Kaženegra Luka iz Lovačkog društva „Primorje“ sa rezultatima 93 od 100.

Prvo mjesto u kategoriji seniori (mehanički nišan), osvojio je Perović Dragan, član Lovačke organizacije „Podgorica“, sa rezultatom 62 od 100. Drugo mjesto pripalo je Vučinić Draganu, članu Lovačkog udruženja „Orjen“, sa rezultatom 61 od 100, a treće Pajović Krsto, članu Lovačkog društva „Cetinje“, sa rezultatom 50 od 100. Četvrti je bio član Lovačkog društva „Primorje“ Ivanović Željko, sa rezultatom 47 od 100, a peti Ljumović Dejan iz Lovačke organizacije „Podgorica“ sa rezultatima 39 od 100.

Najbolji veteran bio je Vučinić Dragan član Lovačkog udruženja „Orjen“, sa rezultatom 30 od 50, Lovački savez Crne Gore za osvojene rezultate pobjednicima je dodjelio  je nagrade pehare, diplome i medalje.