Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Kup Lovačkog Saveza Crne Gore u gađanju glinenih golubova - 2010

Postavljeno: 11. 04. 2010.

U Budvi na olimpijskom strelištu „Košljun“ u subotu 10-og  i nedjelju 11-og aprila 2010 godine, u okviru III kola Kupa SSCG održan je Kup Lovačkog saveza Crne Gore u disciplini gađanje glinenih golubova – TRAP u kategorijama juniori, seniori i veterani. Na takmičenju je učestvovalo 26 strijelaca i 6 ekipa Crne Gore.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio  Dragoslav Racković iz SK Herceg Novi sa rezultatom 124 od 150, drugo Žarko Božović iz SK Gams – Cetinje 122 od 150, treće Mrkajić Dragan SK Herceg Novi 121 od 150, četvrto Perišić Nikola SK Herceg Novi 119 od 150, peto Ivo Stanišić SK Budva 119 od 150, i šesto mjesto Savo Tomičić SK Grbalj iz Tivta sa rezultatom 119 od 150.

Ekipno  prvo mjesto osvojio je SK Herceg Novi, drugo SK Herceg Novi B i treće mjesto SK Budva.

Lovački savez Crne Gore kao i na svim proteklim takmičenjima  omogućio je svim takmičarima besplatno učešće, a za pobjednike u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji pehare medalje i diplome.

Značajnu pomoć i podršku ovom takmičenju dao  je SK Budva i Lovačko društvo „Primorje“ iz Budve.