Najnovije:

Rezultati 2013.:

Rezultati 2012.:

Preuzmi:

LOVNO STRELJAšTVO

Lovno streljaštvo u Crnoj Gori ima decenijsku tradiciju. Dio je edukacije i obrazovanja lovaca. Ima veliki značaj kada je u pitanju rukovanje lovačkim oružjem, održavanje i postizanje što bolje preciznosti u gađanju. Lovno streljaštvo prestavlja najbolji vid treninga za lov, odnosno vježbanja za veću efikasnost u lovu, a upravo rezultati gađanja na lovno-steljačkim takmičenjima pokazuju koliko su naši lovci obučeni u rukovanju oružjem. Takmičenja u lovnom streljaštvu provode se u periodu lovostaja, van perioda lovne sezone. Prestavljaju značajne aktivnosti članova lovačkih društava, koji osim osnovnog cilja, a to je briga za očuvanje prirode i divljači, razvijaju kroz takmičenja lovno streljaštvo kao sport.

Novosti iz lovnog streljaštva:

« Ostali tekstovi

Drugo kolo kupa LSCG – „Danilovgrad Open 2010“

Postavljeno: 17. 04. 2010.

U subotu 17-og aprila održano je  u Danilovgradu, na strelištu u kasarni Vojske Crne Gore takmičenje u lovnom streljaštvu, II kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore „DANILOVGRAD OPEN 2010“.

Takmičari, lovci lovačkih društava, organizacija i Javnih preduzeća za uzgoj zaštitu i lov divljači – članica Saveza takmičili su se u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, i na 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, po  kategorijama: juniori, seniori i veterani.
U sklopu takmičenja održano je i takmičenje u disciplini specijalne puške sa optičkim nišanom na kružnu metu, na 200,300 i 400 metara.

Lovački savez Crne Gore obezbjedio je prikladne nagrade, pehare i medalje, a kao i za sva takmičenja do sada učešće je bilo  besplatno.

U gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom prvo mjesto u ukupnom plasmanu u kategoriji seniori osvojio je Jokanović Vlado, drugi je bio Ilija Ilić, a treći Nikolić Ljupko. Četvrto mjesto u ukupnom plasmanu zauzeo je Marković Nikola a peto Vučinić Dragan.

U gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim  nišanom u kategoriji seniori prvi je bio Dragović Boris, drugi Ljumović Dejan, treći Miranović Srđa, četvrti Radenović Zoran i peto mjesto osvojio je Janjušević Milorad. U istoj disciplini, u kategoriji juniori, prvi je bio Grubač Petar, drugi Mašanović Igor a treći Vidaković Nemanja.

U disciplini specijalne puške sa optičkim nišanom, kružna meta, na 200,300 i 400 metara prvi je bio Vukčević Zoran, drugi Vučinić Dragan a treće mjesto zauzeo je Kažanegra Luka.